Selecteer een pagina

Over ons

 

Onze methode, onze filosofie

Ontdek onze glutenvrije bakkerij… en zijn bewoners !

Alles over het gamma ambachtelijke glutenvrije broden van l’Atelier d’Elena.

Leven zonder brood: een echte lijdensweg !

Elena is een meisje van 11 jaar. Haar mama Sylvie heeft lange tijd huidproblemen gehad die maar niet wilden genezen en waarvan men de oorzaak niet vond. Ze liep een hele reeks artsen af, tot er eindelijk één was die de diagnose stelde: dermatitis herpetiformis door het eten van gluten. Een glutenvrij dieet was dus noodzakelijk.

Makkelijk was dat zeker niet, maar haar huidproblemen waren wel verleden tijd.

Wetende dat coeliakie erfelijk is, is de kans groot dat Elena lijdt aan problemen door het eten van gluten.
Trouwens, en dat geldt voor iedereen: de darm beschikt niet over de enzymen die noodzakelijk zijn om de eiwitten op te nemen die in glutenhoudende granen zitten die worden verwerkt, geraffineerd en gekookt zoals tegenwoordig wordt gedaan, noch over enzymen om melkproducten te verteren die door het organisme als allergenen worden beschouwd.

Glutenvrij en zonder gevaar

Zonder eieren en lactosevrij

Methoden en analyses

Een smakelijke en ongevaarlijke voedingsoplossing

Voor zijn echtgenote, voor de toekomst van zijn dochter en voor alle mensen die op zoek zijn naar een oplossing om glutenvrij te eten, stelt ambachtelijke bakker Stéphane een ongevaarlijk en lekker brood voor.

Al elf jaar proeft en keurt Elena elke dag de smaken van het hele gamma broden, brioches en glutenvrij gebak.

Het hele vervaardigingsproces wordt ontwikkeld met liefde voor de authenticiteit en met echte passie, in een fonkelnieuwe infrastructuur die volledig gewijd is aan de productie van glutenvrij brood en gebak. De werkplaatsen liggen in Thieu, een klein dorpje in de provincie Henegouwen.

Ambachtelijke bakkers van vader op zoon

De papa van Elena, Stéphane, is een telg uit een oud bakkersgeslacht dat afkomstig is uit de Condroz. Stéphane voelt er niet veel voor om de bakkerij van zijn ouders over te nemen en gaat eerst aan de slag in de voedingsindustrie.

Tijdens zijn laatste job, bij La Wetterenoise, ontluikt zijn passie voor brood. Hij verwerft de nodige competenties en leert er alles over de strikte procedures die eigen zijn aan de voedingsindustrie.

Zijn echtgenote wist dat Stéphane ervan droomde helemaal van nul opnieuw te beginnen, met een winkeltje. Op een dag, toen ze haar nichtje van school ging ophalen, zag ze dat het huis aan de rue Saint-Géry in Thieu nummer 7, te koop stond. Op die namiddag in juli 2011 is de ambachtelijke glutenvrije werkplaats geboren!

Stéphane, gepassioneerd ambachtsman.

Vandaag zijn Stéphane en Sylvie, zijn echtgenote, middenstanders in hart en nieren en laten ze zich inspireren door deze filosofie:

onthaal, service en kwaliteit

Volg ons !

Volg ons op de sociale netwerken: nieuwtjes op het web of in de winkel, tips, wedstrijden, glutenvrije recepten…